Hack din organisation.

Der er konferencer, og så er der Rebuild21. Flere hundrede mennesker af alle slags samlet i Kulturdocken på det yderste af Nordhavnen er samlet over to dage for at få indspark, nytænke og formulere nye måder at arbejde på, skabe vækst og sammenhænge på.

Det handler om mere en forandringsprocesser, begejstring og innovation. Det handler om at komme helt ind i maskinrummet og så ellers vende det hele på hovedet.

Den slags kan nemt få et skær af varm luft. Morgenens første indlæg om den meningsfyldte organisation havde da også en opstigende papirlanterne i en slide, uden at det gjorde pointen dårligere. Det er nemlig ikke altid, at de højtflyvende ideer rent faktisk lykkes med at lette. Nogle gange falder det fælt til jorden. Men man er nødt til at prøve.

Undervejs er deltagerne (når de ikke i deres sorte jakkesæt tweeter fra deres iPad) i fuld sving med at netværke og rent faktisk smøge skjorteærmerne op og komme med bud på løsninger på tidens og fremtidens udfordringer for nye forretningsmodeller, banebrydende vækst og entreprenante mindsets. Nemlig ved at diskutere, skrive ned på dugen og så ellers videre til næste udfordring.

En af fordelene for mig, når jeg ikke selv skal arbejde yderligere på denne event, er netop at jeg selv kan kaste mig ud i det. Deltage og ikke bare iagttage.

Og folk er ikke bare kreative, kritiske – de er også konstruktive. Nogle af de ting, vi har kradset ned, er utroligt banale, når de kommer på skrift. Eller utroligt ligetil. Såsom: Hav et formål, engager hinanden, find et fælles sprog, afsæt ressourcer til positiv forandring.

Men det er interessant at mærke vilje og begejstring fra både de studerende, e-konsulenttyperne og de folk, der i to dage er sluppet ud fra firmaer, der stammer fra dansk industris guldalder. De ting, der er kommet frem i dag er ikke noget, som folk i princippet ikke ville kunne komme frem til af sig selv. Men de mangler måske kulturen i deres egne organisationer til at gøre det. Til at råbe røv i egen virksomhed, så at sige.

En af pointerne fra de mange oplægsholdere har netop været nødvendigheden af at turde være radikal. Føre forandring ud i livet og helt ind, hvor det kan mærkes. Gentænke sin tilgang til problemer. Men også at tænke mindre og gøre mere. Overvej ikke, hvad din organisation kan få ud af at være til i verden, men hvad den bidrager til. Hack dig selv og din organisation og find kernen.

Mens jeg skriver disse linjer, er en ordentlig flok mennesker i gang med at bygge deres drømmevirksomhed. I Lego. Jeg ved godt, det virker fjollet. Men jeg tror det virker. Netop fordi de her mennesker er kommet ud af deres sædvanlige sammenhænge og kan prøve ideerne af.

Det er første gang at denne ikke-konference bliver afholdt, men forhåbentligt ikke den sidste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.