Ode til den ordentlige mand.

Når kønsdebatten og kommentarsporerne raser, så kan man måske spørge: Hvor er alle de gode mænd? Tættere på end du måske aner.

KLUMME: Når mine klummer kommer online eller bliver ‘genudsendt’, så deler jeg dem på min Facebook-væg. Sådan lidt ‘se mig, jeg er på ALT.dk, hvor cool er det lige?’. Totalt ananas i egen juice. Men altså, jeg synes faktisk, det er dejligt og ret vildt rent faktisk at have en platform, hvor jeg kan skrive om kvindeliv, ud fra hvordan den slags ser ud hos mig og givetvis hos andre kvinder. Sådan er det jo med klummer. Man tager et eller andet personligt og breder det ud, så det forhåbentligt er interessant for andre.

Men, uha, når jeg skriver om mænd, og deler på min væg, så falder der brænde ned. Fra mænd. Mens 117 damer alle ved, hvad jeg mener, når jeg skriver om underlige og dårlige tilbud om at knalde, eller om at det bare nogle gange er rart med en udstrakt hånd og et beroligende ‘den klarer jeg’, så bliver visse mænd mere end indebrændte, taler om kvinders krævementalitet på den ene side og ‘krænkelseskulturen’ på den anden side. Den samme mand kan mene, at kvinder har alenlange lister af krav til mænd som er umulige at leve op til, og samtidig mener de, at vi bliver drønfornærmede, hvis man(d) formaster sig at lægge an på os. Og. Så. Videre.

Jeg har omtrent opgivet at diskutere med disse bitterpikkede typer. Dels fordi det simpelthen ikke virker til at sive ind hos dem, at jeg skriver om én ting, og de debatterer en anden. Dels fordi de sådan set virker ligeglade med at høre om, hvordan kvinder opfatter ting, de vil bare at køre fordomme af. Ingen har ringet dem op, men det skal ikke forhindre dem i at tage bladet fra munden og fortælle én, hvor forkert man er på den, alt sammen fordi lige præcis de er uenige.

Denne klumme skal ikke handle om dem. Jeg ved godt, at disse mænd muligvis bliver endnu mere bitre af at blive ignoreret, men jeg kan simpelthen ikke påtage mig det ansvar. Tough titty, som man siger.

Næ, denne klumme skal hylde Den Ordentlige Mand. Ham, der tager ansvar, også for sig selv. Ham, der holder en i hånden, når filmen er uhyggelig. Ham, der ikke bliver skræmt, og slet ikke af stærke kvinder. Som ikke synes, det er sært, at man har haft andre mænd før ham. Ham, der lader én tale ud, også når han ikke interesserer sig for emnet. Som godt kan være uenig med én, men ikke føler sig personligt fornærmet. Ham, som godt kan finde ud af at sige til og fra. Som får andre til at føle sig godt tilpas, og som viser, at han holder af. Sådan en mand, der vil blæse på, hvad andre mener, at en rigtig mand er. Som holder ord. Er begejstret og lydhør. Som synes det er okay, at man stopper op og tager billeder, når man er på date – men ikke nødvendigvis af hinanden, bare fordi man er sådan en, der elsker at tage billeder. Som kan rumme forskellighederne. Som får en til at føle sig helt særlig, når han ser på én. Og når han rører én. Som ikke sårer, heller ikke uden at ville det.
Som godt bare kan finde ud af at sidde og læse, mens jeg får denne klumme færdig. Sådan en mand sidder i min stue lige nu, tænk engang.
Og tænk, hvis jeg aldrig havde mødt så mange gode mænd før ham. Kammerater, lærere, kærester. Min far, som jeg gerne ville have kendt bedre. Mine børns far. Min søn, som engang bliver en god mand.

Så ville jeg ikke …

BONUSINFO:
1) Jeg truede med at skrive den her klumme, fordi jeg fik sure, sure kommentarer fra en mand, der blev vældig provokeret, hver gang, jeg skrev og delte en klumme på Facebook. Så var der det ene og så var der det andet galt med mit syn på mænd og kvinder.

2) Han blev også sur over den her. True story.

3) Har du en ordentlig mand i dit liv? Sig det til ham, så han ved, der bliver sat pris på ham.

IMG_3540

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.