Når manden har flere veninder end venner.

Hvad betyder det, når en mand har flere veninder, end han har venner? Og hvad kan være faldgruben, hvis du er hans veninde, men gerne vil mere?

KLUMME: Jeg har en ven. Jeg er en af mange kvinder, han kender. For nyligt var vi så fire af hans veninder, der var inviteret til en stor fest på hans arbejde. Jeg fortalte, at jeg manglede klumme-emner, og samstemmende pegede de tre andre damer på vores ven og sagde ‘Mænd med veninder! Hvad sker der lige for det?’. Og så gik vi ham ellers på klingen.

Han forklarede, at det for ham selv meget handlede om, at han simpelthen ikke orkede at bruge krudt på etablere sig i et mandehierarki, som mænd ofte har for vane. Så skal der diskuteres, brydes meninger, dybest set måles pik, så man kan få etableret, hvilken mand, der er lederen af flokken. Den slags slipper man for, når man omgiver sig med kvinder, for der var ikke en hakkeorden, eller i hvert fald ikke en, han var en del af. Man kunne ligesom mere være sig selv blandt kvinder, mente han.

Oho, sagde vi. Sådan dame-til-dame sendte vi nogle blikke til hinanden, der handlede om, at det da var én måde at se på det på. Vi jokede med at være hans Lady Cheerleading Squad, hans juhupiger, og at vi måske skulle have en fælles synkrondans eller et kampråb. Eftersom han vitterligt forsøger at stå uden for testosteron-ræset, kunne han ikke se pointen, at det måske fik ham til at fremstå meget maskulin, sådan med fire labre damer på slæb. Vi lod det ligge.

Senere på aftenen vendte vi tilbage til emnet, særligt når vores mand var ude at hente øl. Der var en rå intimitet i samtalen, selvom de fleste af os fire faktisk ikke kendte hinanden særligt godt. Den ene af os havde faktisk ikke mødt en eneste af de andre før. Men instinktivt var der en accept og et fællesskab; vi kunne ikke være helt tossede, eftersom vi alle var veninder med ham her. Så snart han var ude af lokalet, så skyndte vi os at tale om ham og om andre mænd. Det gjorde vi, fordi han ikke er en veninde. Han er en mand, og kvinder snakker om mænd, især når vi har alkohol i blodet. Vi talte om mænd, vi så, mænd vi havde set, mænd vi flirtede med. Og om vores ven. Vi var såre enige om, hvad der var lige præcis hans store udfordringer i forhold til kvinder (hans trang til altid at have ret, f.eks. og hans insisteren på altid at være en gentleman). Og vi talte om hans mange gode kvaliteter, at han kan konversere om alt og er en opmærksom vært. Og så ser han skidegodt ud i et jakkesæt, og det trækker simpelthen bare ikke ned i noget regnskab nogensinde.

Vi havde på hver vores måde prøvet at lære ham noget om kvinder, men det virkede ikke som om, han havde taget det til sig for alvor. Vi fire damer er ret forskellige, men har visse fællestræk, bl.a. at vi er livsnydere og godt kan lide mænd. Vi står ret forskellige steder i livet, men kunne netop byde ind med forskellige perspektiver.

 Jeg kender flere mænd, der …

BONUSINFO:
1) Denne klummer er godkendt af min ven. Og de andre veninder.
2) Jeg har selv omtrent lige mange venner som veninder efterhånden, og synes, det er interessant, som især nye venskaber etableres og har en helt anden grundtone, end da vi var yngre. Der er mere ligeværdighed, mindre fnidder.
1) Sært nok er mange af de mandevenner jeg har, tidligere elskere og kærester. Gad vide, hvad det siger om dem? Og om mig?
IMG_0728

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.