Tilbage til normaliteten

Så er det gået løs igen. Anden dag i Berlin, men indtil nu ingen film at berette om, ingen sladder eller celeb-sightings (udover at jeg havde prima udsigt til ryggene på en mur af mennesker, der ville se Angelina Jolie komme ud af sideindgangen). Men det er ok.

Der bliver taget billeder. Af Angelina Jolie. Tror jeg nok.

 

Vi kom tidligt herned i går, men alle film til lørdag var naturligvis væk. Og der var ikke ret meget at vælge imellem i dag.

Det er flere der tror, at mit Berlinaleliv leves i sus og dus, hvor goodiebags og luksus kastes efter en, bare man flasher sin akkreditering. Så her er en nogenlunde normal dag – bare så glamouren kommer lidt i relief:

6:00 – Op. Prøve ikke at gå i vejen for hinanden på vores 10 m2.Kaste sig i noget varmt tøj, der også er nogenlunde pænt (hvis man nu falder over nogle interessante mennesker i løbet af dagen eller bare vil føle sig præsentabel blandt tyske hipstere, når man drikker kaffe.).

6:30 – Morgenmad! I år er vi på nyt og mere centralt hotel (ikke i forhold til andet end billetkøen) med en ret kedelig buffet. Men så er man også tidligere afsted.

7:00 – Begive sig ud i minus ti graders frost for at stå i kø.

7:15 – Stå i kø. Udenfor. I praksis går Helle det sidste stykke i ekspresfart (hun har lange ben, den dame!), mens jeg henter en kop kaffe i den sponsorerede kaffevogn. Dette kaldes også ’kaffebaglommen’ og praktiseres i vidt omfang. Mange år har vi brokket os over dette uvæsen, men har nu givet efter.

Kaffekøen

8:30 – Billetkontoret åbner. Læg mærke til tidspunktet. Den mellemliggende periode bruges på at debattere hvilke film, vi skal sikre os billetter til. ’Hvis vi tager denne queerfilm i morgen formiddag i denne biograf i øst, så kan vi ikke også nå ’Iron Sky’ ved frokosttid, for det ligger alt for langt fra hinanden. Men så kunne…aijh, tjek lige dem derovre, hold op hvor kører de en dårlig køstil’…og så videre. Men til sidst går logistikken op. Vi krydser af på de udleverede papirstykker. Dørene BØR på dette tidspunkt have været åbne en halv time nu, så vi kan få varmen lidt. Men ikke altid.

8:45 – Billetter i hånden! Vi plejer at gå efter fire film om dagen. Vi er jo ikke helt unge længere.

8:50 – Hente dagens udgave af filmbladene Screen og Variety i Berlinalepalast. Se Bo Green Jensen på vej ind til en pressevisning. Manden må have en indre glød, for han går kun rundt i en uldjakke og intet halstørklæde. Overveje at sige det til ham, men tænker at han ikke kan høre noget, der kommer inde fra min kæmpe dunjakke og russerhue i lilla ræv.

9:00 – Kaffe på Starbucks. Blogge.

…og så formiddagsfilm, frokost, eftermiddagsfilm, mere kaffe og en aftenfilm eller to, hvis man er heldig. I seng omkring midnat og så ellers på den igen. Men sådan kan vi lide det. En normal undtagelsestilstand – omgivet af maniacs, der har det på samme måde.

I morgen er vi endda inviteret til hele to receptioner. Så dagen i går, hvor der blev oset butikker og spist god mad, var luksusdagen. Nu skal der løbes stærkt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.