Solgt til stanglakrids.

Der er et naturligt stort fokus på konkurrencedelen af Berlinalen. Men langt de fleste bruger deres vågne timer på festivalen på at netværke, se, vise, købe og sælge film. De to store industrimagasiner Screen International og Variety kommer i en daglig gratisudgave hernede. Og vi taler ikke pamflet, men rigtige magasiner på glittet papir, hvor der står hvem der er købt, solgt eller har committet sig til et projekt, længe før det står i danske medier.

Hvis vi holder os til det danske element, så kan jeg hermed afsløre at:

– Der kommer en Jussi Adler Olsen film (det synes jeg jo er vældigt spændende…). Det afslørede en Peter Nadermann fra ZDF, da han skulle fortælle om en kommende Camilla Läckberg film.

– Alicia Vikander, der er svensk skuespiller bosat i DK og hyperaktuel i ’A Royal Affair’ (det danske konkurrencebidrag, der fik hele to sølvbjørne), er i ’advanced talks’ om at være med i en filmatisering af Paul Austers ’In The Country Of Last Things’. Det betyder at der bliver forhandlet. Det kan sagtens ende med en anden, men de vil hende gerne.  Selskabet arbejdede under festivalen på at skaffe partnere til den €3 mio. dyre produktion.

– CPH PIX åbner for udvikling af 25 talentfulde upcoming filmfolk til april. Man skal minimum have lavet en kortfilm, men ikke spillefilm.

– Radius-TWC, der hører under The Weinstein Company har købt både de caribiske (!) og US-rettighederne til genindspilningen af ’Pusher’ – som også har Zlatko Buric med. Og modellen Agyness Deyn spiller stripper. Winding Refn er executive producer på filmen, der har fået handlingen flyttet til London. Spanske Luis Prieto instruerer. Det er i øvrigt anden gang, den bliver genindspillet, da der var en Hindi version i 2010..! Den nyeste inkarnation, der får premiere til maj. Visningen i Berlin var ’invitation only’, men jeg har set traileren og det ser godt ud. Og Buric siger naturligvis de udødelige ord. ”Frankie, you owe me money”.

– Mads Mikkelsen, som i Berlin blev rost for sin maskulinitet (!) i ’A Royal Affair’, skal spille slemmer karl i den pulp-agtige ’The Necessary Death Of Charlie Countryman’. Han skal være Evan Rachel Woods jaloux mand, som Shia LaBeouf falder for. Filmen er i preproduktion og manus har været på den såkaldte Black List, som er en liste over Hollywoods bedste, uproducerede film. At manus er skrevet af Matt Drake, der har den kommende ’Project X’ (om en åben fest, der går fuldstændig over gevind og smadrer forstaden – se selv her) på samvittigheden, ved jeg ikke om er godt eller skidt.

–  DR har teamet op med østrigske Autlook om dokumentaren ’Ballroom Dancer’, af Andreas Kofoed og Christian Bonke. Filmen åbner i øvrigt CPH:DOX.

– ’Ti timer til Paradis’, eller ’Teddy Bear’ som den engelske titel lyder, vandt priser på Sundance. I Berlin blev den bl.a. solgt til Australien, New Zealand, Tjekkiet, Slovakiet, Schweiz og Israel. Godt gået!

– Jeg ved ikke, hvordan det er gået Tobias Lindholms ’A Hijacking’, et højspændt gidseldrama, hvor Pilou Asbæk m.fl. kommer i somaliske piraters kløer. Men den fik en hel artikel i Screen og man regnede med, at den kunne ride lidt på den hype, der er omkring ’Borgen’ i udlandet.

– Peter Engel og Mads Brügger, hvis ’Ambassadøren’ var på bordet på filmmarkedet i Berlin, går videre med Quatraro-mysteriet, som man allerede har skudt to tredjedele af. Brügger har haft fingrene i emnet før og har researchet de seneste to år (udover alle de andre ting, manden har gang i). Peter Engel er desuden ved at udvikle en fiktionsserie på tolv afsnit om selvsamme sag.

– Zentropas Katja Adomeit er medproducent på en New Zealandsk spillefilm, ’The Weight Of Elephants’. Optagelserne begynder i NZ  til marts.

And that’s all she wrote.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.