Ildsjæle får blus på bogen.

Der er altså nogle ret specielle og skønne mennesker ude i den der virkelighed. Mennesker, som ikke alene brænder for bøger, både dem, der er inde i en genre eller uden for kategori, og som forstår at få andre læsere til at gløde af læselyst. Jeg taler om bogbloggere og bibliotekarer. Og ikke mindst læsere.

Jeg har opnået noget, som vordende forfattere drømmer om (når de ikke fantaserer om den helt rigtige opbygning og sætning), nemlig udgivelse og sågar anmeldelser. Det første er stadig ret vildt i sig selv. De andre vil man jo gerne have også.

Er så heldig, at jeg er blevet anmeldt og interviewet på blogs som de her: Krimihjerte, Litteraturporten, Ibbyheart og ikke mindst Vildmedkrimi – hvor jeg sågar er julegaveforslag! Det er jeg også hos Bogliv, der mener, at jeg har skrevet den perfekte boggave til manden. Har mødt et par af de her skønne mennesker – og det er fantastisk, hvor meget, de brænder for bøger.

Og går jeg hen og lurer lidt hos Bibliotek.dk, kan jeg se, at jeg er udlånt til engang i april alle mulige steder i landet. Det luner. At vide, at der er læsere til den. De behøver ikke elske den, men det er dejligt, at de er nysgerrige. Nogle af dem vender tilbage med deres egne oplevelser af bogen. Det gør mig glad.

Så nu kan jeg så småt løfte blikket og se fremad – har møde med redaktøren inden jul om den næste – og Krimimessen i Horsens begynder at røre på sig. Det er december, men jeg synes, der er forår i luften. Indgangsbilledet er i øvrigt tomme receptions-champagneflasker – som jeg tømte med seks dejlige damer fornylig.

Hvad har du at fejret i år?

1470120_10202676974666540_694962568_n
Billedet af taget af Lars i Ålborg, der kunne se, at jeg var blevet afleveret på bibliotektet. Tak!

 

2 Comments

  1. Jeg har fejret – eller rettere: burde have fejret – at jeg og min med-ildsjæl Marlene har fået en bogblog op og stå (som man siger;-)). Det startede som en flygtig ide, der kom til at virke som en rigtig god ide, der kom til at være lidt mere bøvlet at få ud over rampen end ventet. Men hvor er det dejligt at have den nu. Den er et fristed, hvor det ikke bare er i orden at være bognørd, men faktisk er en forudsætning. Hvor ingen ide er for lille og ingen tanke for stor, så længe det handler om bøger og bogmennesker. Sikken lise! Og intet af det kunne jo lade sig gøre, hvis der ikke var vanvittige og viljestærke mennesker som dig, der blev ved med at give sig i kast med det ensomme projekt, det må være at skrive flere hundrede læseværdige sider – oven i købet til det taktfaste kor af “bogen er død, bogen er død”. Gu’ er den ej. Det vil jeg drikke champagne på. Snart. Godt nytår!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.