Lokal app er din tilbudspusher.

Den ideologiske tilbuds-app YourLocal vil ressourcespild til livs og erobre København ét nabolag ad gange.

”Bæredygtigt” og ”lokalt”. Så bliver det ikke mere moderne. Især, når det kommer i en gratis app. YourLocal hedder den og er flyttet ind på tusinder af københavnernes smartphones for at gøre ressource- og madspild i byen mindre – og måske samtidig få brugerne til at bruge deres eget nabolag mere.

YourLocal pusher nemlig varer og ydelser, der ellers er spildt, fra dine lokale butikker. Det kan være en ledig frisørtid, et læsfuld overskydende hindbærsnitter, de sidste biografrækker til halv pris. Men kun til de lokale og kun nu og her. Lidt som at slentre forbi de butikker, man alligevel kommer i, og opdage et slagtilbud.

Nu får man dem så bare som en notifikation på telefonen fra for eksempel Paludans Bogcafé, Min Helsekost eller frisøren The Mullet.

Startede som SMS-kæde
Der vil være dage, hvor du ikke får nogle tilbud i appen. Enten fordi der ikke er noget i overskud hos nogle af de tilmeldte butikker, eller fordi du ikke er tæt nok på dem. YourLocal mener det, når de siger local.

»Brugerne kan se tilbud indenfor en radius af fem kilometer. Det er jo en lokal service med spontane tilbud, så derfor giver afgrænsningen mening. Men du kan flytte din placering i appen og dermed se andre steder. Vi arbejder hele tiden på at forbedre den,« siger Kasper Kastoft Nielsen.

Han er en af de to venner, der startede YourLocal som en SMS-kæde med 120 brugere og ti forretninger på Vesterbro. Det var sidste november, i januar begyndte de at udvikle appen. I midten af maj lanceredes den.

I dag dækker YourLocal Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro, Islands Brygge og senest Indre By. Med 20.000 brugere, 25 frivillige og alt i alt over 150 butikker, spisesteder med mere.

Mød Lejla Ziberi, der fortæller hvorfor hendes butik er med – ovre hos Magasinet KBH.

IMG_0290

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.