Geil ist geil.

Der er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. Sande, men måske lidt slidte ord. Det er ikke desto mindre temaet for den forgangne dag – kun billetter til to film, men til gengæld succesfuld indkøb af uldkjole, der måske kan være et værn mod forværring af min hoste… og kameluldstøfler til den hårdtprøvede ægtemand. Der er intet, der siger ”Glædelig Valentinsdag, selvom jeg ikke er hjemme” som kameluldstøfler, købt i en stærkt limlugtende kælderbutik i Østberlin.

Dagens første film var ‘Über uns das All’ af Jan Schomburg, og selve filmen var en nogenlunde bittersød opvisning af kærlighed, tab og håb, der kunne være forløst mere gennemført. Men, mein Gott – Sandra Hüller! Hun var fantastisk og gav rollen den sårbarhed og råstyrke, som løftede hele filmen. Hvis du ikke har hørt om hende, så lær hende at kende.

Still fra 'Über uns das All'.
Still fra 'Über uns das All', Georg Friedrich og Sandra Hüller.

Mit girl crush på Fr. Hüller begyndte til Berlinalen for et par år siden, da hun rev tæppet væk under mig i ’Requiem’, hvor hun spillede en teenagepige, der måske/måske ikke var besat af dæmoner. En præstation, hun fortjent vandt en Sølvbjørn for. Hun har to film hernede i år og desuden været ’Shooting Star’, en ære, der også er blevet tildelt Iben Hjejle, David Dencik, Thure Lindhardt og i år Pilou Asbæk og gennem årene en lang række dygtige unge og fotogene europæiske skuespillere. Der er ære og en ceremoni involveret, og ikke mindst møder med folk, der kan hjælpe ens karriere. Iben Hjejle landede ’High Fidelity’ på den konto, men det er ikke alle, der får brugt den løftestang, hverken før eller siden.

Nåh, jeg kører ud af en tangent. Skriver disse linjer, mens jeg venter i Friedrichstadt Palast på Chen Kaige og hans seneste film, ’Sacrifice’.  Blev netop distraheret, fordi mængden bagved mig bissede meget pludseligt – sæderne i salen blev givet fri, og alle ville åbenbart lege stoleleg. Ikke jeg. Men jeg har også sofarække, lige ved siden af VIP-sæderne.

I morgen: endnu flere film og måske en fest med Elmgreen & Dragset, kunstnere og levemænd af Guds nåde. Livet er godt.

Leave a Reply