Varme hjerter og tomme hylder

Wefood: Overskudsmad-butik på Amagerbrogade går til kamp mod madspild – og ribbes for varer.

Halvvejs ude af Amagerbrogade har København fået landets første butik med overskudsmad. Ideen er enkel: Hos supermarkeder indsamler frivillige madvarer, som ellers ville ryge ud, og sælger det i Wefood 50-70 procent billigere – overskuddet sendes videre til nødhjælp i udviklingslande.

Maden fejler intet, men lever ikke op til den standard, som konventionelle supermarkeder kræver. Så i hjørnebutikken på Amagerbrogade 151 kan du for eksempel købe mel, der er forkert mærket, energibarer i nusset emballage eller dadler, der er gået over dato.

Når hylderne ikke er ribbede, altså. Wefood har nemlig fra fødslen så meget goodwill og så gode priser, at kunderne står i kø uden for butikken længe inden åbningstid klokken 15.

Trods reglen om max 5 af hver vare pr. kunde kan forsyningerne af overskudsvarer slet ikke følge med den overstrømmende åbningsinteresse, så butikken har i sine første uger virket mere end halvtom. Med den massive pressedækning fra ind- og udland er der til gengæld altid en god chance for at blive interviewet af et tv-hold.

Bragt hos Magasinet KBH, hvor jeg blandt andet skriver kulturjournalistik.

IMG_3549(1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.