På date med bitterpikkens eks.

Det er altid en god idé at efterlade sine kærester i samme tilstand, som man selv gerne vil finde en ny i. For hvor er der mange knuste mænd derude.

KLUMME: Kære eks-dame. Du kender mig ikke, men jeg dater ham, du gik fra. Faktisk ville jeg hellere drikke dus med dig. Så ville jeg give dig en sjus og en high-five for stadig at fylde så meget i hans liv. Det, han siger er, at du fik nok. Og at han ikke forstår hvorfor. Du er videre. Men det er han godt nok ikke. Han virker ærligt talt bitter i kanten, synes jeg.

Sidst jeg så mine veninder (du ville elske dem, tror jeg), talte vi om mandegrupper. Fællesskaber, hvor mænd har lov at snakke om følelser. Mine damer syntes, at den type mænd lød meget lidt tillokkende. Og så skældte jeg altså lidt ud. Jeg vil have flere mænd, der taler om det, der gør ondt.

Hvad med dig? Oplever du også, at mænd er dårlige til at tale med hinanden om de her ting? F.eks. spørger mine børns fars venner mig, hvordan det går med vores skilsmisse (glimrende, tak!). Du har stensikkert gode veninder, som du har vendt hver eneste ting med. Men hvad med ham? Altså, han har mig. Som han knapt nok kender.

For når mænd ikke taler om følelser med hinanden, så vender de det indad. Eller taler med nye kvinder. Om alt det, de er vrede over og kede af, og der er meget. De lægger ikke fingre imellem. Jeg har gennem mange dates nikket forstående (og planlagt flugtstrategi), mens din eks eller andre mænd hældte ting ud over cafébordet, som man normalt gemmer til sin mor eller terapeut.

Er du klar over, hvad han siger? Om dig? Som han ser det, gik du i frø, du havde aldrig lyst til ham, ægteskabet faldt sammen, mens han kæmpede (synes han selv). Selvfølgelig er der to sider til den sag. Jeg hører dig, søster. Han var da en klaptorsk, og kunne klart have gjort det bedre. Og nu er det for sent. Åh, det husker jeg godt fra mig selv. For hvem gider knalde sin mand, hvis han aldrig er hjemme eller aldrig hjælper til? Hvis han aldrig kommer med noget selv, og man skal hive det ud af ham?

Vi er mange fraskilte kvinder, der kender det. Han kørte derudad i sin rille, vi fik behov for at mærke hvem vi var, mærke noget sjovere. Især efter børnene kom. Jeg har selv to, og nej, din eks vil nok ikke møde dem, for dér er han SLET ikke. Men børn slider også. Man bliver en anden kvinde, og som mig har du har nok savnet hende, du var – og den mand, du forelskede dig i. Han blev fjern, hans arbejde var vigtigere end det derhjemme, han forførte dig aldrig længere og han så ikke, hvor træt du var af det, før du var skredet. Jo, jo.

Nu føler han sig kørt af sporet, han så det ikke komme (og selvfølgelig burde han det!). Han lufter sit nederlag overfor mig. Han prøver at bearbejde det og bruger mig til at forstå, hvad der skete. For I taler ikke sammen. Fint, men det er ikke muntre dates.

Nu kan han godt…

…og hvad mon det var? Læs videre her!

BONUSINFO: DENNE KLUMME VAR DEN 9. MEST LÆSTE ARTIKEL PÅ ALT.DK I 2016!
1) Jeps, denne klumme bygger på massiv dating-empiri. Jeg har prøvet det her mindst fem-syv gange.

2) Det, jeg synes, er næsten endnu mere mærkeligt, er at de her mænd taler om disse ting i detaljer allerede på første date. Som ofte bliver den eneste. Jeg tror, måske de er flove over at have talt over sig?

3) Det vilde er jo, at hvis de her mænd snakkede sammen, og opdagede, hvor mange kvinder, der simpelthen ‘løber sur’ i deres mænd, så kunne de måske se et mønster og måske gøre noget ved det inden. Det kommer nok ikke til at ske, dog.

KæreEks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.