Pavlovs prinsesse.

Jeg elsker simpelthen at læse op. Selvom jeg er udadvendt, har jeg dog ikke en skjult skuespiller i mig, men det her felt, hvor jeg både kan gemme mig bag teksten og bruge mig selv til at få ordene til at leve – det nyder jeg. Effekten hos lytteren, når min stemme og sætninger skaber et rum og en oplevelse, uanset om det er live eller her:

Denne perle af en versionering af min vovede godnathistorie ’Pavlovs prinsesse’, skabt i et samarbejde med Nils Lassen, en skøn mand og musiker/producer. Køb den i Itunes.

Nils spurgte, om jeg ville være en af de forfattere, der brændte i hans koncept Den Forbandede Flamme. Og så blev jeg forfatter nr. 4, der læste op til hans musik og stemning. Og jeg er i vildt godt selskab – både Katrine Grünfeld og Iben Mondrup har haft sessions med Nils.

Den oprindelige novelle tog 12 minutter at læse op. Så skar jeg den ned. Og lidt mere. Nu er den lige under fem minutter og fungerer stadig glimrende.

Selv indtalingen blev en mere følsom oplevelse end jeg havde regnet med. Der er elementer i novellen, som har rødder i mine egne oplevelser, passioner og selvom jeg var meget afklaret, både da jeg skrev, skar til og nu, så kan man tydeligt høre, at jeg er berørt i oplæsningen. Det kom lidt bag på mig. Men det giver også en nerve til ordene.

Jeg sad i det lille studie, Nils og Anders, der var lydmand, var udenfor. I boksen var kun mig og mine ord. Og jeg mærkede, at de faktisk betød meget for mig. At det var godt at få kondenseret noget ned i ord, og hvordan de ord pressede sig ud af min mund, så jeg mistede vejret. Igen.

Men altså. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om min prinsesse, som muligvis er en heks eller ond fe. Om du kunne lide at blive sendt ind i den mørke skov.

Jeg prøver på ikke at tænke for meget over, hvad min glæde ved mine ords effekt på lytteren skyldes. Muligvis stammer den fra et job, jeg engang havde i min pure ungdom, hvor min stemme også blev brugt. Men det er vist snarere en historie til Weekendavisens sommerserie om forfatteres underlige bierhverv.

IMG_3219

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.